domingo, 8 de marzo de 2009

Documental Escola del Japó

El documental tracta d'una escola de parvulari que es troba en la ciutat de kawasaki, els infants van diferenciats per una gorra, segons el seu color perteneixen a un grup o a un altre, no porten samarreta, pantalons ni sabates. Utilitzen reforçadors positius que afavoreixen i motiven al infant i a l'escola.

Creuen que això de no portar roba fa que s'adaptin millor al canvi de temperatura i que siguin més forts i no tinguin tantes enfermetats (refredats, bronquitis...). L'objectiu d'anar sense roba és que estiguin sempre sans. Aquesta educació sense roba es porta a terme desde l'any 1975. La tradició d'anar sense roba és per educar el carácter.

Començen el dia amb una cursa d'un kilòmetre, per no passar fred estan constantment en moviment. Els infants aprenen a llegir a partir dels 3 anys, un cop a la setmana hi ha un dia pactat per a fer neteja i un cop al mes també realitzen el jardí. Tenen una única pausa al migdia per poder dinar. Els pares vénen a l'escola per a realitzar amb els seus fills activitats conjuntes. Els infants realitzen les diferentsa tasques per imitació, al veure els altres nens de cursos superiors.
Aquesta escola fomenta l'orgull de pertànyer al grup: l'oració, la marca de l'escola,etc...

La població japonesa pensa que una educació riguros afavoreix l'èxit:
Bona escola=Bona universitat=Bona feina=Bon sou

No hay comentarios:

Publicar un comentario